Dobrý den,
když jsem v zahraničí se svým telefonním číslem na české sim kartě a zaregistruji se u Odorik, koupím nomadické číslo, aktivuji CLIP tak můžu v zahraničí volat z pc přes Odorik.exe, Skype, SIP atd aniž bych tím porušoval nějaké podmínky, nebo námitky v zákoně? Zpožděná sms s kódem pro aktivaci CLIP přijde na sim kartu ikdyž se zrovna nachází v zahraničí?
Registrace a CLIP v zahraničí.
Re: Registrace a CLIP v zahraničí.
Ano. Čeho byste se ale měl vyvarovat je tímto způsobem udělat jakýkoli tísňový hovor, protože by byl směrován do ČR, což by bylo platné, jak mrtvému zimník...Lesi píše:Dobrý den,
když jsem v zahraničí se svým telefonním číslem na české sim kartě a zaregistruji se u Odorik, koupím nomadické číslo, aktivuji CLIP tak můžu v zahraničí volat z pc přes Odorik.exe, Skype, SIP atd aniž bych tím porušoval nějaké podmínky, nebo námitky v zákoně?
Ano.Lesi píše:Zpožděná sms s kódem pro aktivaci CLIP přijde na sim kartu ikdyž se zrovna nachází v zahraničí?
Ano rozumím, díky adrese přiřazené k telefonnímu číslu by mohl vzniknout zmatek, ikdyž záchranné složky jsou instruovány aby adresu nomadického čísla brali s rezervou.
Děkuji za odpovědi.
Děkuji za odpovědi.
Takze tísnová volání jdou do zeme püvodu SIMky?To jsem netusil,to pak bez místní SIM züstanu bez pomoci,nebo jak to funguje?Mluvím o císle 112.ViR píše:Ano. Čeho byste se ale měl vyvarovat je tímto způsobem udělat jakýkoli tísňový hovor, protože by byl směrován do ČR, což by bylo platné, jak mrtvému zimník...Lesi píše:Dobrý den,
když jsem v zahraničí se svým telefonním číslem na české sim kartě a zaregistruji se u Odorik, koupím nomadické číslo, aktivuji CLIP tak můžu v zahraničí volat z pc přes Odorik.exe, Skype, SIP atd aniž bych tím porušoval nějaké podmínky, nebo námitky v zákoně?
Ano.Lesi píše:Zpožděná sms s kódem pro aktivaci CLIP přijde na sim kartu ikdyž se zrovna nachází v zahraničí?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne tísňová volání jdou vždy podle místní lokality, neplatí to ale u VoIP, protože tam místní lokalitu nejde zjistit. Proto je lepší tísňové hovory dělat z obyčejného mobilu klidně i úplně bez simkarty.Kristovec píše:Takze tísnová volání jdou do zeme püvodu SIMky?To jsem netusil,to pak bez místní SIM züstanu bez pomoci,nebo jak to funguje?Mluvím o císle 112.ViR píše:Ano. Čeho byste se ale měl vyvarovat je tímto způsobem udělat jakýkoli tísňový hovor, protože by byl směrován do ČR, což by bylo platné, jak mrtvému zimník...Lesi píše:Dobrý den,
Kód: Vybrat vše
Ne tísňová volání jdou vždy podle místní lokality, neplatí to ale u VoIP, protože tam místní lokalitu nejde zjistit. Proto je lepší tísňové hovory dělat z obyčejného mobilu klidně i úplně bez simkarty.
Na dispecinku HZS kde se nachazi pracoviste linky 112 se dispecerovi zobrazi neco jako IMEI telefonu. Udajne (nemam overeno) muze dispecer na toto cislo zavolat zpatky a vas telefon normalne zvoni.