Registrace a CLIP v zahraničí.

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
Lesi

Registrace a CLIP v zahraničí.

Příspěvek od Lesi »

Dobrý den,
když jsem v zahraničí se svým telefonním číslem na české sim kartě a zaregistruji se u Odorik, koupím nomadické číslo, aktivuji CLIP tak můžu v zahraničí volat z pc přes Odorik.exe, Skype, SIP atd aniž bych tím porušoval nějaké podmínky, nebo námitky v zákoně? Zpožděná sms s kódem pro aktivaci CLIP přijde na sim kartu ikdyž se zrovna nachází v zahraničí?
ViR

Re: Registrace a CLIP v zahraničí.

Příspěvek od ViR »

Lesi píše:Dobrý den,
když jsem v zahraničí se svým telefonním číslem na české sim kartě a zaregistruji se u Odorik, koupím nomadické číslo, aktivuji CLIP tak můžu v zahraničí volat z pc přes Odorik.exe, Skype, SIP atd aniž bych tím porušoval nějaké podmínky, nebo námitky v zákoně?
Ano. Čeho byste se ale měl vyvarovat je tímto způsobem udělat jakýkoli tísňový hovor, protože by byl směrován do ČR, což by bylo platné, jak mrtvému zimník...
Lesi píše:Zpožděná sms s kódem pro aktivaci CLIP přijde na sim kartu ikdyž se zrovna nachází v zahraničí?
Ano.
Lesi

Příspěvek od Lesi »

Ano rozumím, díky adrese přiřazené k telefonnímu číslu by mohl vzniknout zmatek, ikdyž záchranné složky jsou instruovány aby adresu nomadického čísla brali s rezervou.
Děkuji za odpovědi.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

ViR píše:
když jsem v zahraničí se svým telefonním číslem na české sim kartě a zaregistruji se u Odorik, koupím nomadické číslo, aktivuji CLIP tak můžu v zahraničí volat z pc přes Odorik.exe, Skype, SIP atd aniž bych tím porušoval nějaké podmínky, nebo námitky v zákoně?
Ano. Čeho byste se ale měl vyvarovat je tímto způsobem udělat jakýkoli tísňový hovor, protože by byl směrován do ČR, což by bylo platné, jak mrtvému zimník...
Lesi píše:Zpožděná sms s kódem pro aktivaci CLIP přijde na sim kartu ikdyž se zrovna nachází v zahraničí?
Ano.
Takze tísnová volání jdou do zeme püvodu SIMky?To jsem netusil,to pak bez místní SIM züstanu bez pomoci,nebo jak to funguje?Mluvím o císle 112.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Kristovec píše:
ViR píše:
Ano.
Takze tísnová volání jdou do zeme püvodu SIMky?To jsem netusil,to pak bez místní SIM züstanu bez pomoci,nebo jak to funguje?Mluvím o císle 112.
Ne tísňová volání jdou vždy podle místní lokality, neplatí to ale u VoIP, protože tam místní lokalitu nejde zjistit. Proto je lepší tísňové hovory dělat z obyčejného mobilu klidně i úplně bez simkarty.
o-k

Příspěvek od o-k »

Kód: Vybrat vše

Ne tísňová volání jdou vždy podle místní lokality, neplatí to ale u VoIP, protože tam místní lokalitu nejde zjistit. Proto je lepší tísňové hovory dělat z obyčejného mobilu klidně i úplně bez simkarty.
Jenze malokdo vi, ze na tisnovou linku 112 lze volat bez jakekoli SIM. Telefon se zaregistruje do prvni dostupne site a to i bez ohledu na to, zda je blokovan pro konkretniho operatora. Pokud vypadne sit vaseho operatora z duvodu poruchy a nebo neni dostupna kvuli spatnemu pokryti staci v pripade nouze vyjmout z telefonu SIM a doufat, ze telefon se prihlasi do site jineho operatora.
Na dispecinku HZS kde se nachazi pracoviste linky 112 se dispecerovi zobrazi neco jako IMEI telefonu. Udajne (nemam overeno) muze dispecer na toto cislo zavolat zpatky a vas telefon normalne zvoni.
Odpovědět