Pípání během hovoru
Pípání během hovoru
Během volání z/na pevnou linku se ve sluchátku občas ozývá nepříjemné pípnutí. Bylo by to možné nějakým způsobem zakázat? Děkuji
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pípání během hovoru
To pípnutí je během hovoru, nebo před spojením hovoru? To pípnutí je jako by jste zmáčknul nějaké tlačítko na klávesnici telefonu nebo jiné ?
Pokud máte hovor a někdo vám volá, může vám telefon signalizovat druhý hovor právě tímto pípáním. Mělo by to být vidět na výpise hovorů a chování telefonu se dá změnit jeho natavením tak, aby místo pípání vracel obsazeno.
Pokud máte hovor a někdo vám volá, může vám telefon signalizovat druhý hovor právě tímto pípáním. Mělo by to být vidět na výpise hovorů a chování telefonu se dá změnit jeho natavením tak, aby místo pípání vracel obsazeno.
Také jsem se někdy všimnul, že během probíhajícího hovoru to občas a nepravidelně asi po dobu 300 - 500 ms pískne (jako když protějšek omylem stiskl klávesnici). Neřešil jsem to. To "pípnutí" je v každém případě během hovoru. Protože jsem se tím nezabýval, tak ani nemohu napsat, kdy - v jakém čase, při jakém volání (mobil, pevná...). Zcela jistě to není při každém volání - hovoru.
(Pro ty, co se bojí odposlechu: ....jistě to s tím souvisí.....)
(Pro ty, co se bojí odposlechu: ....jistě to s tím souvisí.....)
Co používáte za zařízení, případně co používá protistrana? Častěji se tento problém vykytuje u VoIP bran v kombinaci s telefonující ženouichthys píše:Během volání z/na pevnou linku se ve sluchátku občas ozývá nepříjemné pípnutí. Bylo by to možné nějakým způsobem zakázat? Děkuji

To samé pozoruji i u mě, ale nějak extra mi to nevadí. Mám Android 4.0.4, na SIP použím integrovaný SIP. Volal jsem ted asi 2x přes CSipSimple a nic jsem nepozoroval.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jednou jsme řešili, že se hovory občas záhadně přeruší
A nakonec se ukázalo, že za to může jedno z VoIP zařízení po cestě, které detekuje vrznutí židle nebo zakřičení dítěte jako fax, a pokusí se změnit kodeky a na tom hovor spadne. 

Díky za rady. Moje matka má doma bránu Linksys PAP2T, ke které je připojený analogový telefon a ze kterého mi občas volá na mobil. To, že pípání souvisí s jejím vysokým hlasem, je docela dobře možné. Pípání jako při stisku klávesy se ozve někdy dvakrát nebo třikrát za hovor. Nejčastěji to ale bývá v prvních sekundách hovoru.
Příští týden se tedy zkusím podívat na to nastavení DTMF a když tak pak dám vědět, jak to dopadlo.
Příští týden se tedy zkusím podívat na to nastavení DTMF a když tak pak dám vědět, jak to dopadlo.
Naposledy upravil(a) ichthys dne sob 23. bře 2013 11:15:29, celkem upraveno 1 x.
taky jsem pozoroval u spa112 tři pípnutí na začátku hovoru (během prvních cca 15 sekund)...
Na všech bránách Well ATA172, co obhospodařuji, jsem místo RFC 2833 zapnul Inband DTMF. Zatím nic nepípá..... Tak uvidíme. Asi je to vyřešené.
Volba chodí proti Odorik, AXfone, IPVOX.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pozor z inband lze použít jen kodek ALAW=G711a=PCMA. Stejně ale nemá moc smysl používat dnes jiný kodek.Kabek píše:Na všech bránách Well ATA172, co obhospodařuji, jsem místo RFC 2833 zapnul Inband DTMF. Zatím nic nepípá..... Tak uvidíme. Asi je to vyřešené.