Pípání během hovoru

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
ichthys

Pípání během hovoru

Příspěvek od ichthys »

Během volání z/na pevnou linku se ve sluchátku občas ozývá nepříjemné pípnutí. Bylo by to možné nějakým způsobem zakázat? Děkuji
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pípání během hovoru

Příspěvek od xsouku04 »

To pípnutí je během hovoru, nebo před spojením hovoru? To pípnutí je jako by jste zmáčknul nějaké tlačítko na klávesnici telefonu nebo jiné ?
Pokud máte hovor a někdo vám volá, může vám telefon signalizovat druhý hovor právě tímto pípáním. Mělo by to být vidět na výpise hovorů a chování telefonu se dá změnit jeho natavením tak, aby místo pípání vracel obsazeno.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Také jsem se někdy všimnul, že během probíhajícího hovoru to občas a nepravidelně asi po dobu 300 - 500 ms pískne (jako když protějšek omylem stiskl klávesnici). Neřešil jsem to. To "pípnutí" je v každém případě během hovoru. Protože jsem se tím nezabýval, tak ani nemohu napsat, kdy - v jakém čase, při jakém volání (mobil, pevná...). Zcela jistě to není při každém volání - hovoru.

(Pro ty, co se bojí odposlechu: ....jistě to s tím souvisí.....)
ViR

Příspěvek od ViR »

ichthys píše:Během volání z/na pevnou linku se ve sluchátku občas ozývá nepříjemné pípnutí. Bylo by to možné nějakým způsobem zakázat? Děkuji
Co používáte za zařízení, případně co používá protistrana? Častěji se tento problém vykytuje u VoIP bran v kombinaci s telefonující ženou :-). Něco k tomu viz např. zde http://www.telefonujeme.cz/viewtopic.php?t=8300. Mechanismus jevu bývá takový, že VoIP brána někdy vyhodnotí určité frekvence (zejména ženského) hlasu jako stisk klávesy na připojeném analogovém telefonu, a vydá pokyn (RFC 2833, SIP Info) ke generování DTMF tónu. Pomáhá obvykle buď zapnout pouze "DTMF in band", nebo prodloužit (lze-li to u daného zařízení) dobu, po kterou musí být klávesa stisknuta. Někdy to odstranění je tak trochu "vyšší dívčí".
paty07

Příspěvek od paty07 »

To samé pozoruji i u mě, ale nějak extra mi to nevadí. Mám Android 4.0.4, na SIP použím integrovaný SIP. Volal jsem ted asi 2x přes CSipSimple a nic jsem nepozoroval.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Jednou jsme řešili, že se hovory občas záhadně přeruší :) A nakonec se ukázalo, že za to může jedno z VoIP zařízení po cestě, které detekuje vrznutí židle nebo zakřičení dítěte jako fax, a pokusí se změnit kodeky a na tom hovor spadne. :)
ichthys

Příspěvek od ichthys »

Díky za rady. Moje matka má doma bránu Linksys PAP2T, ke které je připojený analogový telefon a ze kterého mi občas volá na mobil. To, že pípání souvisí s jejím vysokým hlasem, je docela dobře možné. Pípání jako při stisku klávesy se ozve někdy dvakrát nebo třikrát za hovor. Nejčastěji to ale bývá v prvních sekundách hovoru.

Příští týden se tedy zkusím podívat na to nastavení DTMF a když tak pak dám vědět, jak to dopadlo.
Naposledy upravil(a) ichthys dne sob 23. bře 2013 11:15:29, celkem upraveno 1 x.
luky

Příspěvek od luky »

taky jsem pozoroval u spa112 tři pípnutí na začátku hovoru (během prvních cca 15 sekund)...
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Na všech bránách Well ATA172, co obhospodařuji, jsem místo RFC 2833 zapnul Inband DTMF. Zatím nic nepípá..... Tak uvidíme. Asi je to vyřešené.
Volba chodí proti Odorik, AXfone, IPVOX.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Kabek píše:Na všech bránách Well ATA172, co obhospodařuji, jsem místo RFC 2833 zapnul Inband DTMF. Zatím nic nepípá..... Tak uvidíme. Asi je to vyřešené.
Volba chodí proti Odorik, AXfone, IPVOX.
Pozor z inband lze použít jen kodek ALAW=G711a=PCMA. Stejně ale nemá moc smysl používat dnes jiný kodek.
Odpovědět