Callback na rychlý kontakt
Re: Callback na rychlý kontakt
Zdravím, obracím se na Vás s dotazem ohledně použití Odoriku při volání ze zahraničí na:
A. Budu-li v Černé Hoře a budu chtít zavolat na české číslo, které je v ČR - princip - prozvonění CallBack, zavolá mi nazpět a platím mému OP (Vodafone) příchozí hovor 2,38 Kč a Odorikovi kolik? Jaká je jiná vhodná a levnější varianta pro volání ze zahraničí do ČR a nebo na české číslo, které je zároveň se mnou v zahraničí? SIM místního OP si pořizovat nebudu, neovládám cizí jazyky.
B. Tutéž situaci akorát Španělsko, Mallorcca.
A nebo je nejlepší volat přes CZ OP s voláním cca 8,- Kč/min. a sms cca 2,60 Kč.
ODORIK využívám v ČR, nemám zkušenosti v zahraničí.
V cizině datové služby nepoužívám ani nechci používat, jde mi jen o volání v rámci země na český mobil a nebo volání na český mobil v ČR.
Děkuji za tipy.
A. Budu-li v Černé Hoře a budu chtít zavolat na české číslo, které je v ČR - princip - prozvonění CallBack, zavolá mi nazpět a platím mému OP (Vodafone) příchozí hovor 2,38 Kč a Odorikovi kolik? Jaká je jiná vhodná a levnější varianta pro volání ze zahraničí do ČR a nebo na české číslo, které je zároveň se mnou v zahraničí? SIM místního OP si pořizovat nebudu, neovládám cizí jazyky.
B. Tutéž situaci akorát Španělsko, Mallorcca.
A nebo je nejlepší volat přes CZ OP s voláním cca 8,- Kč/min. a sms cca 2,60 Kč.
ODORIK využívám v ČR, nemám zkušenosti v zahraničí.
V cizině datové služby nepoužívám ani nechci používat, jde mi jen o volání v rámci země na český mobil a nebo volání na český mobil v ČR.
Děkuji za tipy.
A. nikoli 2,38 Kč Vodafonu za příchozí hovor, ale 17,66 Kč/min! Černá hora není v EU!
Odoriku pak 1,59 Kč/min za "zpětný" hovor + 1,59 Kč za hovor na volaný český mobil (nebo 0,59/0,39 Kč/min na českou pevnou).
B. Španělsko (a ostatní EU) => 2,38 Kč/min Vodafonu + Odoriku 1,59 Kč za zpětný hovor + 1,59 Kč za hovor na český mobil (nebo 0,59/0,39 Kč/min na pevnou).
Jinak pro země jako je Černá hora a pod. se může vyplatit něco jako je toto http://www.onesimcard.com/ či toto http://www.mysims2go.com .
Odoriku pak 1,59 Kč/min za "zpětný" hovor + 1,59 Kč za hovor na volaný český mobil (nebo 0,59/0,39 Kč/min na českou pevnou).
B. Španělsko (a ostatní EU) => 2,38 Kč/min Vodafonu + Odoriku 1,59 Kč za zpětný hovor + 1,59 Kč za hovor na český mobil (nebo 0,59/0,39 Kč/min na pevnou).
Jinak pro země jako je Černá hora a pod. se může vyplatit něco jako je toto http://www.onesimcard.com/ či toto http://www.mysims2go.com .
Aha:-( Tak to se omlouvám a děkuji za cenu. Tak to je moc drahé příchozí hovor. Musím prostudovat podrobný ceník VF. Na ten odkaz kouknu. Dovolenou plánuji buď Černá Hora nebo Španělsko a budu potřebovat i volat do ČR na mobil.
Děkuji.
Děkuji.
-
V květnu jedu do Vídně a chtěl bych se zeptat jaká bude cena za volání,když si smskou nechám spojit místní tel.budku.V ceníku je rakousko jedna cena 0,59 a nationál 6,46.Možná si nechám spojit telefon na hotelovém pokoji pokud se mi podaří jej zjistit.Zajímá mne to jestli nebude lepší si nechat volat na svůj mobil.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jak zrovna v Rakousku, ale telefonní budky mají často blokované příchozí hovory. Pokud by to šlo, byla by to ta cena 0.59 Kč/min. Do hotelu by to mělo být ok, pokud má Váš pokoj přímé číslo. Pokud nikoli na recepci by to asi nezvládli přepojit. Co ale mohu doporučit, je zpětné volání z mobilu. Pokud byste volal z české simkarty pomocí zpětného volání, poplatek za příchozí hovor už je celkem ok tedy 2 kč a něco + 1 Kč za odchozí hovor u odoriku na český mobil. Pokud byste volal z rakouské simkarty je to ještě levnější.toyotakodry píše:V květnu jedu do Vídně a chtěl bych se zeptat jaká bude cena za volání,když si smskou nechám spojit místní tel.budku.V ceníku je rakousko jedna cena 0,59 a nationál 6,46.Možná si nechám spojit telefon na hotelovém pokoji pokud se mi podaří jej zjistit.Zajímá mne to jestli nebude lepší si nechat volat na svůj mobil.
V ČR sem se do budky zatím dovolal kdykoliv.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ČR a SK je výjimka.Pitomec píše:V ČR sem se do budky zatím dovolal kdykoliv.
A co když budu volat IZS v Rakousku. To mi nejsou schopní zavolat zpátky do budky? 

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To nevím, ale vím, jak to vzniklo.paty07 píše:A co když budu volat IZS v Rakousku. To mi nejsou schopní zavolat zpátky do budky?
Úplně na začátku bylo volání z budek přes přístupová čísla podobná jako u nás 822 za stejnou cenu jako pevné linky. Tedy poměrně levné i pro ty, co pevnou linku neměli. Pak si toho majitelé budek všimli a dali si extra přirážku. (to se stalo i u nás ale o cca 10 let později než na západě) Uživatelé tedy začali využívat zpětné volání a majitelé budek se bránili zablokováním příchozích hovorů. U nás tato fáze nenastala a pravděpodobně nenastane, protože nikoho hromadně nenavádíme, aby používal zpětné volání z budek v ČR.
Jestli se do budek nemůže dovolat i IZS v Rakousku to nevím ....
-
Nebudeš moc v Rakousku přijmout hovor protože mají stejné číslo asi v Rámci města tj jako neregistrovaným zákazníkům u Odorika ukazuje 910 tj že rakouské budky vlastně svoje číslo nemají a tím pádem budka V Rakousku není pro callback určená. Já osobně jsem zkusil ve Vídni prozvonit si svůj mobil z 6 budek a vždy volalo stejné číslo. A tam je ten zakopaný pes.
paty07 píše:A co když budu volat IZS v Rakousku. To mi nejsou schopní zavolat zpátky do budky?