Dnes na Mobilmanii byl článek o novém virtuálovi avšak já si říkám, že jsem vděčný za to, že máme Odorika, protože jsou tu hned diametrální rozdíly. Viral Mobil si účtuje udržovací poplatek 37,- Kč/měsíčně, a účtuje si hovory v režimu 60+1. Co mne ale znepokojuje, je, to, že když na SIM kartě si zablokujete PIN 1 tak odblokování vás příjde na 20,- Kč. Zřejmě tedy PUK 1 neobdržíte se SIM kartou. SIM karta stojí 111,- Kč a další věc co mne odrazuje je to, že při zůstatku kreditu 0 korun dochází k jednosměrné blokaci, obousměrná blokace nastane 15.dnem po jednosměrné blokaci. Odblokování obousměrné blokace vás pak výjde na 44,- Kč.
Takže si to představte, máte předplacenou kartu, a najednou se dostanete do nuly. Pak se rozhodnete kartu znovu dobít částkou dejme tomu 500,- Kč, ale zároveń vám strhnout 44,- Kč za odblokování defacto tedy dobijete jen 456,- Kč. To tu ještě nebylo aby si mobilní operátor účtoval poplatek za odblokování hovorů na předplacenkách když máte nulový kredit. To je jako by operátor vám účtoval manipulační poplatek za to, že si dobijete kredit . Podtrženo sečteno. Odorikovi nesahá ani po kotníky.