Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile
Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile
Díky. Přesně to jsem jim říkal o firewallu 2.0 a o co vlastně v principu jde. Zkusím jinou prodejnu. Jen bych nerad vymetl všechny Brněnské 
O vyjmutí z Hlasového firewallu jsem žádal osobně na poboččce na Kulaťáku v Praze - tradičně byli kluci zmatení, ale v systému si formulář dohledali, vypsali jsme ho a předali ho ke zpracování. Bohužel později jsem zjistil, že požadavek nedorazil kompletní - něco tam nepřiložili/nenaskenovali a tedy další zpracování bylo zastaveno bez mého vědomí.
V aktuálním Ceníku je v sekci Firewall uvedena možnost odeslání žádosti přes datovou schránku bez dalších podrobností - ty jsem nezískal ani na lince - instrukce k tomu nikde nemají.
Zkusil jsem tedy formulář zde několikrát umístěný ke stažení vyplnit (údaje o mně, telefonní číslo u TM, telefonní číslo u Odoriku a společnost - to je miniTEL s.r.o.) a odeslat datovou schránkou do TM s žádostí, s odvoláním na zmínku v Ceníku a přiloženou žádost. Následující den mi volali, že moji žádost přijali a zahajují její zpracování a po přibližně 5 pracovních dnech mi byl CLIP aktivován - bez dalšího potvrzení ze strany TM. Určitě tedy doporučuji tuto cestu než jít na pobočku.
V aktuálním Ceníku je v sekci Firewall uvedena možnost odeslání žádosti přes datovou schránku bez dalších podrobností - ty jsem nezískal ani na lince - instrukce k tomu nikde nemají.
Zkusil jsem tedy formulář zde několikrát umístěný ke stažení vyplnit (údaje o mně, telefonní číslo u TM, telefonní číslo u Odoriku a společnost - to je miniTEL s.r.o.) a odeslat datovou schránkou do TM s žádostí, s odvoláním na zmínku v Ceníku a přiloženou žádost. Následující den mi volali, že moji žádost přijali a zahajují její zpracování a po přibližně 5 pracovních dnech mi byl CLIP aktivován - bez dalšího potvrzení ze strany TM. Určitě tedy doporučuji tuto cestu než jít na pobočku.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Díky, dal jsem odkaz do úvodu vlákna.mirkotor píše: ↑pon 13. říj 2025 13:06:58 O vyjmutí z Hlasového firewallu jsem žádal osobně na poboččce na Kulaťáku v Praze - tradičně byli kluci zmatení, ale v systému si formulář dohledali, vypsali jsme ho a předali ho ke zpracování. Bohužel později jsem zjistil, že požadavek nedorazil kompletní - něco tam nepřiložili/nenaskenovali a tedy další zpracování bylo zastaveno bez mého vědomí.
CLIP jsem měl aktivní ještě před tady těmi "firewally" řadu let zpět. Chtěl bych jej mít zase aktivní. Můžu se prosím zeptat, zda to jde podstoupit i s číslem převedeným pod firemní smlouvu a poslat to za sebe jako koncového uživatele čísla datovkou?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Datovkou to jde, ale jestli to můžete poslat jako koncový uživatel, to nevím. Chtějí tam číslo smlouvy na tom formuláři, myslím. Podívejte se na ten prázdný formulář.
Dobrý den,
Včera jsem zadával do systému Odoriku žádost o přiřazení CLIPu na nomadickou linku.
SIM je nová, Odoričí, původně bez čísla. Nedávno (před týdnem) proběhla portace mého čísla od VF na ni.
Při vyplňování žádosti je informace o individuálním posuzování každého čísla T-Mobilem.
Váhám teď, zda tuto žádost nestornovat, protože SIM je uplně nová, mám na ní zatím jen 2 příchozí hovory a zatím žádný odchozí. Pohyb (fyzický) u ní existuje, pohybuju se s ní po Praze, takže pár BTSkama už prošla, čili tato podmínka splněna je. Ale placený hovor z ní zatím nebyl udělán a nevím, zda do 10.5, kdy budete odesílat další várku žádostí do TM, takový hovor udělám. Možná ano, (a pokud ano, tak jich nebude mnoho) a možná ani ne. Později ji asi budu používat víc, ale do půlky května moc ne.
Samozřejmě bych chtěl mobilní CLIP na nomadické lince mít zprovozněn co nejdříve, ale chci se vyhnout tomu, že TM žádost zamítne a pak toto zůstane v jejich systémech poznačeno na dlouhou dobu, ne-li na pořád.
Je tedy rozumné žádat až později, až bude aktivněji používána?
Stalo se už, že žádost zamítli? Pokud ano, jak časté to je?
Včera jsem zadával do systému Odoriku žádost o přiřazení CLIPu na nomadickou linku.
SIM je nová, Odoričí, původně bez čísla. Nedávno (před týdnem) proběhla portace mého čísla od VF na ni.
Při vyplňování žádosti je informace o individuálním posuzování každého čísla T-Mobilem.
Váhám teď, zda tuto žádost nestornovat, protože SIM je uplně nová, mám na ní zatím jen 2 příchozí hovory a zatím žádný odchozí. Pohyb (fyzický) u ní existuje, pohybuju se s ní po Praze, takže pár BTSkama už prošla, čili tato podmínka splněna je. Ale placený hovor z ní zatím nebyl udělán a nevím, zda do 10.5, kdy budete odesílat další várku žádostí do TM, takový hovor udělám. Možná ano, (a pokud ano, tak jich nebude mnoho) a možná ani ne. Později ji asi budu používat víc, ale do půlky května moc ne.
Samozřejmě bych chtěl mobilní CLIP na nomadické lince mít zprovozněn co nejdříve, ale chci se vyhnout tomu, že TM žádost zamítne a pak toto zůstane v jejich systémech poznačeno na dlouhou dobu, ne-li na pořád.
Je tedy rozumné žádat až později, až bude aktivněji používána?
Stalo se už, že žádost zamítli? Pokud ano, jak časté to je?
SIM od Odoriku si řeší Odorik sám, tam se žádná žádost neposílá, stačí zakliknout v administraci. (Žádost je potřeba pro čísla, která jsou stále u původního operátora a o Odoriku nic nevědí) 
SIM od Odoriku si řeší Odorik sám, tam se žádná žádost neposílá, stačí zakliknout v administraci. (Žádost je potřeba pro čísla, která jsou stále u původního operátora a o Odoriku nic nevědí)
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano je to tak. Je to může dlouho trvat, protože aktuální seznamy našich čísel, které o to mají zájem posíláme vždy 10. den v měsíci.